تاریخچه
سابقه تاسیس این مدیریت به سال 1372 بر می گردد که با نام مرکز کامپیوتر و انفورماتیک آغاز به کار نموده است. شروع کار مرکز با یک خط ارتباطی از مخابرات با سرعت 19/2kb با 15 کامپیوتر Sun بوده است. در سال 1379 خط ارتباطی دانشگاه به 1Mb از طریق سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و 128kb از طریق مخابرات ارتقا یافت، در این سال تعداد کامپیوتر هایی که در شبکه دانشگاه وجود داشتند به 400 عدد رسید.
در سال 1379پست الکترونیک دانشگاه به صورت متنی با نام ارگ 3 راه اندازی شد. در این سال مجوز خط ارتباطی ماهواره اخذ و پس از چندی پست الکترونیکی دانشگاه به صورت تحت وب ارتقاء یافت و ارتباط دانشکده های فنی،بافت،زرند و سیرجان با خط ماهواره برقرار گردید.
در سال 1385 با افزایش تعداد کاربران فعال دانشگاه، پهنای باند خط ماهواره به 5Mb و پهنای باند مخابرات به 15Mb در پردیزه و 4Mb در فنی ارتقا و بسیاری از تجهیزات مرکز از قبیل سرورها و سوییچ مرکزی نوسازی شدند. علاوه بر آن تمام شبکه دانشگاه بازنگری و بازطراحی گردید. نرم افزار آنتی ویروس خریداری شده و در پردیزه افضلی پور و فنی نصب گردید.
در سال 1388 با تغییر چارت سازمانی دانشگاه، مرکز انفورماتیک به مدیریت فناوری اطلاعات تغییر نام داد و پهنای باند دانشگاه به 30Mb متقارن از طریق مخابرات افزایش یافت. در همین سال پهنای باند دانشکده های اقماری سیرجان،بم،زرند و فنی هر کدام به پهنای باندی معادل 5Mb ، 1Mb ، 1Mb ، 6Mb ، از طریق مخابرات ارتقا یافت و وب سایت جامع دانشگاه راه اندازی شد.
در سال 1389 جهت بهینه سازی سرعت در شبکه، مدیریت مصرف اینترنت توسط کاربران، جلوگیری از حملات کاربران اینترنت از محیط بیرون دانشگاه به سمت هاستها، سرورها و کاربران دانشگاه، UTM با برند Astaro خریداری و نصب گردید. در نتیجه این امر، ضمن افزایش قابل توجه امنیت شبکه، توزیع پهنای باند کنترل و در نتیجه آن متوسط سرعت اینترنت کاربران (بدون افزایش پهنای باند ورودی) تقریباً دو برابر شد. در اسفندماه سال 1389 پهنای باند پردیزه افضلی پور از 30Mb به 50Mb، پهنای باند دانشکده فنی از 6Mb به 16Mb و پهنای باند دانشکده زرند از 1Mbبه 2Mb متقارن از طریق مخابرات افزایش یافت .
در سال 1390 پهنای باند اینترنت پردیزه و دانشکده فنی از ٣٦ به ٦٦ مگابیت بر ثانیه ارتقا و اینترنت بدون سیم خوابگاه خواهران، برادران و خوابگاه متاهلین راه اندازی گردید. در ادامه راه اندازی اینترنت خوابگاه های دانشجوئی، اینترنت خوابگاه های خارج از پردیزه افضلی پور (خوابگاههای هرندی و شهدا) با استفاده از لینک های بی سیم، برقرار گردید. در پروژه وایرلس خوابگاه ها مجموعاً ١٥٠ عدد اکسس پوینت، ١٤ عدد سوئیچ و حدود ٩ کیلومتر کابل کشی و١٥٠٠متر فیبرنوری نصب و اجرا گردید. در این سال سرور ایمیل دانشگاهی ارتقا یافت و دامنه اساتید از mail.uk.ac.ir@ به uk.ac.ir@ تغییر و دامنه ایمیل کاربران مختلف (استادان، کارمندان و دانشجویان دانشکده های مختلف و کنفرانس ها) تفکیک شد. با توجه به افزایش کاربران و افزایش پهنای باند، core switch اصلی و برخی از سوئیچ های توزیع و سوئیچ های دسترسی تعویض و ارتقا یافتند که این موضوع کمک شایانی به پایداری شبکه دانشگاه کرد. در انتهای این سال با توجه به تکمیل ساختمان های U1 و U2 عملیات کابل کشی و راه اندازی اینترنت داخلی ساختمان ها (425 نود جدید) اجرائی شد.
در سال 1391 با توجه به افزایش تعداد کاربران، برای توزیع مناسب پهنای باند نرم افزار اکانتینگ (مدیریت مصرف اینترنت کاربر) خریداری و به بهره برداری رسید. در همین سال 40Mb/s پهنای باند جدید به صورت وایرلس به پهنای باند دانشگاه اضافه گردید. با توجه به عدم استفاده پهنای باند در روزهای تعطیل و ساعات غیراداری، این پهنای باند به صورت ADSL در اختیار اعضا محترم هیئت علمی قرار گرفت.
در سال 1392 زیرساخت های وایرلس خوابگاه ها با توجه به افزایش تعداد دستگاه ها (تلفن همراه، لپ تاپ و ...) تقویت و اکسس پوینت های جدید جایگزین موارد قبل شد و شبکه وایرلس کتابخانه مرکزی دانشگاه اجرا گردید. پورتال اصلی دانشگاه و پورتال اساتید ارتقا یافت و سامانه همایش ها خریداری گردید.
سال 1393 را باید سال تحول اساسی در زیرساخت های انفورماتیک دانشگاه دانست. در این سال، دیتا سنتر مرکزی دانشگاه با استانداردهای به روز، زیرساخت مجازی سازی، شبکهی ذخیرهسازی اطلاعات، سامانه مانیتورینگ تجهیزات فعال و غیر فعال، سیستم پشتیبان گیر اطلاعات و سامانه پیامکی دانشگاه راه اندازی گردید.
در سال 94 با اجرای زیرساخت های لازم، ارتباط بدون سیم پردیزه افضلی پور و دانشکده فنی برقرار شد. در این سال